HISTÒRIA

La Unió Musical Els Poblets va nàixer al setembre de 1990, quan van començar les classes de llenguatge musical, i un any desprès es van entregar els primers instruments a l’alumnat. Però no va ser fins el dia 27 de març de 1994, Diumenge de Rams, quan la banda va sonar davant del públic interpretant el pasdoble Els Poblets, compost i dirigit pel mestre-fundador, Miguel Torrens Escrivà

La Unió Musical Els Poblets pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana des de 1995, participant des d’aleshores a tots els Aplecs de Bandes de la Marina Alta, a les Campanyes d’Intercanvis amb diverses bandes, i altres grups musicals com cors i colles de dolçaines, i als Concerts de “Música als Pobles” patrocinats per la Diputació d’Alacant.

Al llarg de la seua història, la Unió Musical Els Poblets, a més del mestre Miguel Torrens Escrivà, que la va dirigir des del 1990 fins al 2004, ha comptat amb el treball d’altres directors com Merche Femenia Simó (2004-2009), Juan D. Jover Piqueres (2009-2015), Víctor Vallés Fornet (2015-2017) i des de l’any 2018 fins ara, l’actual director, Miguel A. Ibiza Zaragozà

La banda, a part d’animar musicalment totes les festes d’Els Poblets com Reis, Rams, Comunions, Corpus, Festes Patronals, 9 d’Octubre, Patge reial... també ha actuat a les processons de Setmana Santa, a les festes falleres, a desfilades de Moros i Cristians, a l’Hospital “La Pedrera”, a l’Androna Multiespai de la Fundació Baleària, a l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Ciències, al Camp de futbol "Mestalla" del València C.F., a la Plaça de bous d’Alacant, a l’ADDA (Auditori de la Diputació d’Alacant) i, per descomptat, a l’Auditori i a les places d’Els Poblets. 

Paral·lelament a la banda, al llarg d’estos anys també ha anat creixent, en quantitat i qualitat, l’Escola de Música que actualment compta amb una plantilla de 10 professores i professors, tots ells titulats en les seues respectives especialitats. Els instruments que es poden aprendre a tocar a l’Escola de Música són: Flauta, Clarinet, Saxòfon, Trompa, Trompeta, Trombó, Tuba-Bombardí, Percussió i Piano. I quant a la formació musical complementària que s’ofereix tenim Iniciació musical (per a l’alumnat més menut), Llenguatge musical (per a totes les edats), Cor i Conjunt instrumental. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada